Skip to content
Stoppen met roken

Stoppen met roken

Ongeacht hoeveel u rookt of hoe lang u al rookt, u kunt stoppen met roken zonder angst, prikkelbaarheid of onbedwingbare trek. Therapeutische hypnose is een volkomen moderne maar verbluffend eenvoudige manier om een einde te maken aan uw rookverslaving voor het leven. Zolang u de wens heeft om te stoppen, zal het u helpen het afhankelijkheids mechanisme te doorbreken zonder aan te komen of ongemakkelijke naalden of pleisters te dragen.

Misschien heb je al eerder geprobeerd te stoppen met roken. Misschien heb je de nicotinepleisters, de nicotinegom, de inhalatoren of zelfs de pillen gebruikt. Misschien ben je zelfs in counseling gegaan, heb je groepsprogramma’s gebruikt, of misschien heb je geprobeerd het uit te proberen en “cold turkey” te worden.

De onderbewuste strijd

Een deel van jou weet dat je moet stoppen met roken voor je gezondheid en om te overleven, weer een ander deel van jou laat het je gewoon niet toe. Het deel van jou dat je niet laat stoppen, is je onderbewustzijn, degene die al je overtuigingen, motivaties en zelfbeperkingen drijft. Het probleem is dat je je onderbewuste patronen niet met geweld of wilskracht kunt veranderen.

Alle verandering gebeurt op het onbewuste niveau en het goede nieuws is dat het in een oogwenk kan gebeuren. Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om te stoppen, heb je de moeilijkste stap al gezet. Hypnotherapie helpt je gewoon om de krachtige bronnen van je onderbewustzijn aan te boren om je bewuste beslissing om te stoppen in te halen.

Hoe en waarom hypnose u kan helpen bij het stoppen met roken

Hypnose bleek meer dan twee keer zo effectief te zijn als stoppen met “cold turkey” en meer dan drie keer zo effectief als nicotinevervangende therapie, volgens een studie die op 22 oktober 2007 werd gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het American College of Chest Physicians. Volgens een onafhankelijke studie van de University of Washington School of Medicine heeft hypnotherapie een slagingspercentage van 90,6% om rokers te helpen stoppen. Last but not least erkent de prestigieuze American Medical Association nu dat het gebruik van hypnose tijdens counseling-sessies een van de krachtigste instrumenten is om de nicotinegewoonte te doorbreken.

De reden dat het gemakkelijker is om te stoppen met roken met hypnose, is dat we het plezier van roken overbrengen naar een gezondere nieuwe gewoonte. Dit is de reden waarom veel mensen merken dat ze geen ongewenst gewicht krijgen of andere problemen hebben die verband houden met het afkicken. De enige bijwerkingen die ik persoonlijk ervoer door te stoppen met roken met hypnose, waren meer gezondheid en vrijheid.

Als u hypnose overweegt om te stoppen met roken, is de eerste stap ervoor te zorgen dat u ervoor kiest om zelf te stoppen. Hypnotherapie is het meest effectief als u echt wilt stoppen. Als u het doet omdat u denkt dat u dat zou moeten doen of omdat een vriend of familielid u onder druk zet, krijgt u mogelijk niet de resultaten die u verwacht.

"Geen betere tijd om te stoppen dan vandaag!"