Skip to content
Afvallen

Afvallen zonder strijd

De meeste mensen kunnen afvallen. De echte uitdaging is echter niet het afvallen van gewicht, maar om het gewichtsverlies te behouden. Het probleem is dat traditionele diëten je zo uitgehongerd en beroofd laten voelen dat je uiteindelijk terugvalt in je oude gewoonten. Gewoonten die je een vals gevoel van troost geven. Het eindresultaat is dat je al het afgevallen gewicht terug krijgt en helemaal opnieuw moet beginnen als je weer dunner wilt worden.

Stel nu dat er een veilige manier was om af te vallen die geen gevoelens van frustratie opwekte. Een manier, een oplossing,  die je met een langdurig gewichtsverlies zou achterlaten. Een manier die helemaal geen ontbering meer zou vereisen. Op die manier wordt de meest krachtige modaliteit voor permanente verandering gebruikt: therapeutische hypnose. Het is een feit dat je je geen zorgen hoeft te maken.

 

Mijn methode voor gewichtsbeheersing gaat helemaal over het werken mét je lichaam en niet ertegen. Ik pas elk programma aan op je individuele behoeften en help je  om je blijvend te bevrijden van beperkende overtuigingen, een negatief zelf- en lichaamsbeeld en het elimineren van onbedwingbare trek. Gewichtsverlies is namelijk niet alleen de kilo’s die de weegschaal aangeeft kwijt te zijn maar heeft ook zeer veel te maken met je hoofd en je gemoedstoestand.

Ik geloof dat je alles hebt wat je nodig hebt om te slagen. Je hebt geen crashdieet of de nieuwste eetlustremmer nodig. Afslanken gaat over het vertrouwen op je aangeboren capaciteiten, zoals wat je doet wanneer je fietst. Je herinnert je misschien niet hoe eng het was de eerste keer dat je probeerde te fietsen, maar je bleef oefenen totdat je automatisch kon rijden, zonder na te denken of moeite te doen. Afvallen lijkt misschien even buiten jouw bereik, maar het is gewoon een kwestie van je blijvende balans vinden.

“Als je het regelmatig visualiseert, komt het naar je toe.” Net als atleten die zich voorbereiden op een wedstrijd, bereidt het visualiseren van de overwinning je voor op een zegevierende realiteit. Als je je een dag van gezond eten door middel van hypnose levendig voorstelt, kun je je de nodige stappen voorstellen om die gezonde eter te worden. Te moeilijk om voor te stellen?  Zoek een oude foto van jezelf op een comfortabel gewicht en onthoud wat je toen anders deed; stel je voor dat je die routines weer tot leven kunt wekken.

 

Negatieve suggesties, zoals ‘Donuts zullen je ziek maken’, werken een tijdje. Maar als je blijvende verandering wilt, zul  je positief moeten gaan denken. De meest populaire positieve hypnotische suggestie is bedacht door doktoren Herbert Spiegel en David Spiegel, een vader en zoon hypnotherapie team: “Voor mijn lichaam is te veel voedsel schadelijk. Ik heb mijn lichaam nodig om te leven. Ik ben mijn lichaam respect en bescherming verschuldigd.”

Ik moedig klanten aan om ook hun eigen vrolijke mantra’s op te schrijven. Een 49-jarige moeder die meer dan 30 kilo afgevallen is, herhaalt nu dagelijks: “Onnodig voedsel belast mijn lichaam. Ik ga afwerpen wat ik niet nodig heb.”

“Oefening baart kunst.” Net zoals een Pilates-les geen wasbord buikspieren produceert, kan een hypnosesessie uw dieet niet vormgeven.

Maar de hypnotherapie sessies kan jouw eetgedrag diepgaand veranderen en jou de boost geven die:

"Ook jij kunt jouw ideale gewicht bereiken!"