Skip to content
Stress Management

Stress triggers

Stress kan veel plezier van het leven wegnemen, maar gelukkig  kan stress ook aanzienlijk worden verminderd mits je weet hoe dat zou kunnen. Hypnotherapie helpt je om boven je angsten, beperkingen en negatieve overtuigingen uit te stijgen. Hypnotherapie helpt je te kalmeren, blijvende gemoedsrust te creëren en een nieuwe gewoonte te ontwikkelen om kalm en ontspannen te zijn en te blijven.

Chronische angst is een voorbeeld van bovengenoemde stress triggers. Het ene moment vaar je nog vrolijk mee, maar dan, voordat je het weet, snauw je naar mensen, blijf je wakker en pieker je ‘s nachts … En dat zijn slechts een paar voor de hand liggende, wel bekende, symptomen van stress.

Wat stress namelijk ook doet is de cortisolspiegel in je bloed verhogen. Cortisol is een hormoon dat vrijkomt tijdens langdurige stress en/of spanning. De langdurig verhoogde cortisolspiegel heeft een eigen reeks onaangename bijwerkingen, zoals onderdrukking van het immuunsysteem, verstoring van de spijsvertering, verminderde zin in seks en meer.

De ervaring van paniekaanvallen veroorzaakt door stress, dus door de verhoogde cortisolspiegel, kunnen zo intens zijn dat het dagelijks functioneren van de persoon volledig belemmert wordt. Men voelt zich constant gestrest omdat hun geest al anticipeert op toekomstige stress/paniek aanvallen. In sommige gevallen kan dat intens angstige gevoel zelfs leiden tot gevoelens van onzekerheid wanneer de persoon de situatie begint te personaliseren. Ze beginnen aan zichzelf te twijfelen.

Het goede nieuws is dat het mogelijk is om paniekaanvallen te beëindigen door middel van hypnotherapie. Door de geest te omscholen om dingen anders te denken en te ervaren, ben je in staat om te functioneren vanuit een andere plek, een plek waar de geest en het lichaam kalm zijn en je je vollediger en completer voelt, zonder angst-, paniek- en stressgevoelens.

Mijn ervaring met het helpen om mensen van hen paniekaanvallen te ontdoen

Stress- en angst management is niet iets dat je in- en uitschakelt wanneer je het nodig hebt. Goede angstmanagement technieken maken deel uit van het leven en beschermen je juist tegen de verwoestingen van stress wanneer het leven moeilijk wordt. Of het nu gaat om werkstress of angst uit een ander deel van je leven die problemen veroorzaken, therapeutische hypnose zal je reactie op stressvolle situaties radicaal veranderen, waardoor je:

Nieuwe positieve gedachten

Doordat bijna ieder systeem van het lichaam door stress kan worden beschadigd, kan het ervaren van hypnotherapie voor dit soort verlichting buitengewoon gunstig zijn. Beginnen met aandacht te schenken aan je ademhaling is een van de eerste dingen die we doen in een hypnotische toestand. In onze snelle wereld, waar bijna iedereen zich kan identificeren met ‘gestrest’ zijn, kan het associëren van nieuwe positieve gedachten met ons natuurlijke ademhalingsritme onmiddellijke resultaten opleveren in hoe we reageren op het leven op de stress schaal.

*Begin alvast met oefenen door middel van de Stress Hypnose van Menno Bandini op Spotify, Deezer of iTunes. En maak op deze manier alvast kennis met de wereld van Hypnose.

"Gun jezelf eens het advies dat je aan anderen geeft"